Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A csirkemelleket kicsontozzuk, bőrüket lefejtjük, a húst vékony csíkokra vágjuk. Hozzáadunk 1 evőkanál szójaszószt és a rizslisztet, összekeverjük, fél órán át a hűtőben hagyjuk összeérni.
A sárgarépát és az uborkát gyufaszál vékonyra vágjuk. A pórét és a paprikákat kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk. A gyömbért és a fokhagymát apróra felkockázzuk. Az ananászkarikákat felaprítjuk, a levéből 1 dl-t megtartunk.
Egy nagy serpenyőben 2 evőkanál olajat felforrósítunk, rádobjuk a húst, erős tűzön 3-4 percig pirítjuk.
Egy másik nagy serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olajat, beleszórjuk a gyömbért és a fokhagymát, erős tűzön, folyamatosan keverve pár másodpercig pirítjuk, majd hozzáadjuk a pórét, 1 perc múlva a paprikát, további 1 perc múlva a sárgarépát, az uborkát, végül az ananászt.
A mártáshoz a mézet, a ketchupot, a borecetet, az ananászlét és a keményítőt simára keverjük, sózzuk, borsozzuk. A zöldségekhez keverjük a húst, ráöntjük a mártást, éppen csak összeforraljuk, és tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Párolt rizs illik hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.21 06:55
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
csirkemelleket kicsontozzuk, húst vékony, hűtőben hagyjuk, uborkát gyufaszál, fokhagymát apróra, ananászkarikákat felaprítjuk, nagy serpenyőben, másik nagy, keményítőt simára, zöldségekhez keverjük, ananászkarikákat, felforrósítunk, összeforraljuk, csirkemelleket, összekeverjük, kicsontozzuk, folyamatosan, zöldségekhez, felkockázzuk, rizslisztet, szójaszószt, serpenyőben, másodpercig, beleszórjuk, felhevítünk, kaliforniai, serpenyőben, felaprítjuk, kígyóuborka, megtartunk, fokhagymát, hozzáadjuk, szójaszósz, póréhagyma, Hozzáadunk, sárgarépát, csirkemell, evőkanál rizsliszt, sárgarépa, kígyóuborka, póréhagyma, gerezd fokhagyma, gyömbér, evőkanál szójaszósz, ananász befőtt, evőkanál, evőkanál ketchup, borecet, evőkanál szójaszósz, evőkanál olaj, bors,
|
|
|
|
|